Giclèe Fine Art

Giclèe Fine Art

Nu kan jag också, sedan några år tillbaka, erbjuda något som kallas ”Giclée Fine Art”.

Det är det senaste inom den digitala tekniken för begränsade serier. Metoden föddes i USA och Frankrike.


Man skriver ut bladen ett och ett i en bläckstråleskrivare, efter det att man tagit ett digitalt foto eller skannat av originalet. Detta foto flyttas över till datorn. Jag har varit med och godkänt färgerna innan skrivaren skriver ut bladen.


Jag har tagit fram 18 st A4 och 11 st A3 i olika motiv hittills. Varje motivs upplaga är på 10 ex .  Jag har använt riktigt syrafritt akvarellpapper för bästa kvalitét. Man kan nästan inte se skillnad mellan original och utskrift, så bra blir resultatet. Dock blir storleken annorlunda jämfört med originalet, A4 eller A3.


De flesta muséer och gallerier världen över utnyttjar nu Giclée Fine Art, tex Louvren i Paris och Metropolitan i New York m. fl. Det känns väldigt trevligt att kunna erbjuda dessa tryck till mina kunder. Jag är mycket nöjd med resultatet.